Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів'янин Юрій Пигульський – срібний призер чемпіонату світу з пляжної боротьби

Фото: ЛДУФК
Фото: ЛДУФК
Фото: ЛДУФК
Фото: ЛДУФК
1/2
У грецькому місті Катеріні минулими вихідними відбувся чемпіонат світу-2024 з пляжної боротьби серед кадетів та юніорів (вікові групи U-17 та U-20 відповідно).

Як повідомляє ЛДУФК ім. І.Боберського, у складі збірної України спортивну честь синьо-жовтого прапора на планетарному форумі захищав і Юрій Пигульський – студент першого курсу кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доктор педагогічних наук, доцент Федір Загура) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який повернувся додому не з порожніми руками.

Першокурсник факультету фізичної культури і спорту ЛДУФК Юрій Пигульський на звітному турнірі в Катеріні, за участі борців 12 країн світу, змагався як серед кадетів, так і серед юніорів. Спершу він боровся за нагороди чемпіонату світу серед кадетів вікової групи U-17 у ваговій категорії до 80 кг, де в стартовому протоколі було 11 учасників.

Першим суперником Юрія на груповому етапі (квартет «А») був грек Панагіотіс Кіпаріссопоулос. Сутичка, що тривала 1 хвилину 11 секунд, завершилася перемогою українця з рахунком 3:0. Також з «сухим» рахунком на свою користь підопічний заслуженого тренера України Віталія Борисенка та доцента кафедри атлетичних видів спорту нашого закладу вищої освіти Ростислава Первачука завершив і свій другий поєдинок, де його опонентом був ще один представник команди господів турніру – Іоанніс Цакєропоулос. Аби виграти протистояння з рахунком 4:0, Пигульському знадобилося лише 44 секунди.

Доля першого і другого місць у групі «А» вирішувалася в українському дербі, де на килимі зійшлися Юрій Пигульський та його партнер по національній збірній Андрій Павлюк, який також виграв у обох вище згаданих греків. Сутичка двох «синьо-жовтих» атлетів, що тривала 56 секунд, завершилася перемогою Пигульського з рахунком 3:0. Втім, до півфіналу вийшли обидва українці.

У півфіналі Юрій Пигульський продовжив свій «майстер-клас» борцям Еллади. Третього супротивника з Греції Харілаоса Хаітідіса, який на груповому етапі посів друге місце в квартеті «В», він переміг за 41 секунди, при чому знову на «сухо» – з рахунком 3:0. Його суперник по «золотому» фіналу визначався в іншій півфінальній парі, де боролися переможець групи «В» Магор Лорінц із Румунії та Андрій Павлюк, який був другим у квартеті «А». Перемогу в цій сутичці (так само з рахунком 3:0, але за 53 секунди) здобув румунський борець, який тим самим і став суперником Юрія Пигульського по фіналу.

На превеликий жаль, обидва вирішальні поєдинки вагової категорії до 80 кг склалися для українців невдало. Спочатку в «малому», або як його ще називають «бронзовому» фіналі Андрій Павлюк не встояв під тиском атак суперника та місцевих вболівальників, які палко підтримували свого улюбленця Харілаоса Хаітідіса (на фото вище – на третій сходинці подіуму). У сутичці, що тривала 57 секунд, грек переміг з рахунком 4:2. А Юрій Пигульський (на фото вище – на другій сходинці подіуму) в «золотому» фіналі не зумів витримати стартовий натиск румуна Магора Лорінца (на фото вище – на першій сходинці подіуму), який у підсумку за 23 секунди виграв з рахунком 5:0.

Здобувши «срібло» кадетського чемпіонату світу-2024, Юрій Пигульський свої виступи на планетарному форумі у Катеріні не завершив. Наступного дня він знову вийшов на борцівський майданчик, заявившись на турнір серед юніорів вікової групи U-20 у ваговій категорії до 90 кг, де у стартовому листі, окрім Юрія, було вісім атлетів, причому усі старші за нього віком та важчі за вагою. Тим не менше, виступив він дуже навіть пристойно – фінішував за крок до місця на медальному подіумі. Але про все за порядком.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ