Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів'янин закликав до жорстокого поводження з тваринами – поліція відкрила кримінальне провадження

Львів’янин через соцмережі закликав до жорстокого поводження з тваринами – поліцейські відкрили кримінальне провадження

27 лютого, під час моніторингу соцмереж, поліцейські Львівщини виявили пост про те, що мешканець Львова поширює публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами.

За фактом дізнавачі поліції Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють усі обставини події.

Водночас поліцейські закликають громадян не бути байдужими та повідомляти про кожен відомий їм факт жорстокого поводження з твариною на оперативну лінію 102.

Правоохоронці нагадують, що за жорстоке поводження з тваринами або поширення матеріалів із закликами щодо вчинення таких дій передбачена кримінальна відповідальність.

Також звертаємось до всіх власників собак з проханням нагадати та виконувати прийняті у Львові "Правила утримання і поводження з домашніми тваринами".

3.1.9. Особа, яка утримує домашніх тварин, зобов'язана прибирати за ними екскременти на будь-якій території, у тому числі на території під'їздів, сходових кліток, ліфтів, а також доріжок, тротуарів, газонів.

3.2. Правилами забороняється:

3.2.1. Вигулювати та виводити за межі помешкання чи садиби собак без ідентифікаційного жетону, повідка та засобів для прибирання екскрементів.
3.2.2. Відпускати собак на самовигул.
3.2.3. Супроводжувати домашніх собак особам, що не досягли 14-річного віку без супроводу дорослих, з урахуванням пункту 3.1.7 цих Правил.
3.2.4. Залишати собак без нагляду під час прогулянок містом.
3.2.5. Утримувати собак на прив’язі (на ланцюгу).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ