Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львів’янина Юрія Вербицього провели в останню путь під гаслом «Слава нації – смерть ворогам»

Сьогодні, 24 січня, на Личаківському кладовищі у Львові поховали загиблого активіста Юрія Вербицького. Попрощатися з ним прийшло кілька тисяч львів’ян.

Як зазначив брат померлого Сергій Вербицький, Юрко ніколи не був великим радикалом. «Він любив своїх друзів, гори, але, коли почалися події на Майдані, то десь в грудні вирушив туди», –зазначив він. Після тижневого перебування в Києві Юрко повернувся і, перебуваючи під враженнями тих подій, розповідав про майданівські відчуття і енергію.

«Коли 16 січня прийняли оті закони, він знову зібрав речі, казав, що не може тут сидіти. Ми з ним розмовляли по скайпу перед Йорданською вечерею, я питав, чи приїде, але брат відказав: Сергійку, точка неповернення перейдена – або та влада знищить нас, або ми її, я свій вибір зробив»,– поділився спогадами Сергій Вербицький.

Потім Сергій Вербицький звернувся до кількатисячної громади львів’ян: «Надіюся, ви всі зробите правильний вибір».

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що ніколи б і подумати не міг, що на цьому полі почесних поховань на Личаківському кладовищі, ховатимемо однолітка. «Нині були сльози жінок і скупі – у чоловіків. Якщо подивимося на портрет Юрія, то бачимо відкрите, щире обличчя, як казав один священик, з таких можна писати образи. Він любив життя, не приймав насильства, його катували та вбили. Вбили, тому що не хотів бути рабом. Юрко віддав своє життя, щоби ми ніколи в житті не були рабами…», – сказав Андрій Садовий.

Додамо, що коли труну загиблого почали присипати землею, в повітря двічі вистрілили з рушниці. Далі львів’яни заспівати Гімн України та "Боже великий,єдиний,нам Україну храни». Також пролунало «Слава Україні – Героям слава», «Слава Герою», «Слава нації – смерть ворогам».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ