Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Львові триває незалежний жіночий фестиваль «Her100ry»

До 13 березня Львові триватиме незалежний жіночий фестиваль «Her100ry», який розпочався вчора, 9 березня. У програмі – перегляди фільмів, фотовиставка, лекції, дискусії та майстер-класи. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначають організатори, основна мета фестивалю – сприяти розвитку консолідації міжнародного жіночого руху, забезпечити розвиток діалогу про права та роль жінок в українському суспільстві, привернути увагу населення до питань соціальної та економічної захищеності жінок.

У рамках проекту відбудеться демонстрація повнометражних фільмів, що розкривають частину феміністичної історії, а також висвітлюють альтернативний погляд на роль жінок у суспільстві. Фільми «Ангели із залізними щелепами» та «Я стріляла в Енді Ворхола» засновані на реальних подіях і розповідають про жінок, які змінили світову історію.

Також відбудеться фотовиставка, що об’єднує роботи авторів проектів «Фотообрази» та «Шкіра», присвячених темі жіночої краси та відкриття нового бачення у почуттях та образах. Організатори пропонують лекції, дискусії та майстер-класи.

Ініціаторами заходу є незалежна ініціативна група митців, журналістів, науковців з України та Польщі.

Заходи відбуваються у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи вул. Акад. Богомольця, 6.

Зокрема, сьогодні, 10 березня, заплановано перегляд фільму «Орландо» з 18.30 до 20.00 год та обговорення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ