Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Ляшко: Сьогодні в Україні достатньо тест-систем

Міністерство охорони здоров'я розглядає питання створення додаткових мобільних груп, якими будуть підкріплені сімейні лікарі. Про це на брифінгу повідомив заступник Міністра охорони здоров’я - Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, - інформує прес-служба МОЗ.
Віктор Ляшко

За його словами, спочатку консультації надаватимуться в телефонному режимі, потім  прийматиметься рішення про виїзд лікарів на дім для діагностики хвороби за допомогою тестів на коронавірусну хворобу, грип, аденовірусну інфекцію. За їх результатами вирішуватиметься питання про подальше лікування та, за необхідності, госпіталізацію.

Також він нагадав, що сьогодні до України прибув літак з Китайської Народної Республіки, який доставив два види тестів для діагностики коронавірусної хвороби COVID-19. ʺХвилюватися, що в нас не буде вистачати тест-систем не потрібно. Система охорони здоров'я відпрацьовує всі алгоритми і працює, щоб ніхто не залишився без тестування, або з невстановленим діагнозомʺ, - повідомив Віктор Ляшко.

Крім того, за його словами, наразі в Міністерстві охорони здоров'я працює робоча група щодо перегляду стандартів надання медичної допомоги. Такі перегляди проводяться не вперше, адже постійно відбуваються оновлення інформації, даних відповідно до змінених рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я. Зокрема, планується перегляд алгоритмів тестування, надання лікування, санітарного сортування тощо. Будуть чітко прописані критерії госпіталізації.

Крім цього, в даному оновленому стандарті будуть прописані і правила для патологоанатомів. ʺОсобисто мною дано розпорядження підготувати наказ МОЗ для того,  щоб у всіх випадках смерті від пневмонії, і на даний час, і в попередній період, були забрані зразки матеріалу для дослідження на коронавірусну інфекціюʺ, - підкреслив Віктор Ляшко  і додав, що це потрібно для того, щоб мати аналіз, як система охорони здоров'я виявляє та реагує на коронавірусну інфекцію.

Заступник Міністра вкотре закликав дотримуватися правил карантину, особливо людей старшого та похилого віку. Він підкреслив, що питання забезпечення та доставки до таких людей продуктів, ліків, пенсій також на контролі в Уряді.

ʺУряд робить все можливе, щоб унеможливити вас від інфікування. До вас також є прохання – залишайтесь вдома. Дотримання рекомендацій сприятиме тому, що ми надамо допомогу якомога більшій кількості людей, які її  потребуватимуть. Всі правила, які прописуються сьогодні на рівні Кабінету Міністрів, на рівні законодавчої гілки влади спрямовані на те, щоб захистити наше населенні і якомога м’якше пройти пік зростання захворюваності на коронавірусну хворобу в Україніʺ, - наголосив Віктор Ляшко.

Він повідомив, що на сьогодні зареєстровано 73 випадки коронавірусної хвороби, зокрема, за минулу добу було зафіксовано 26 нових випадків. У Чернівецькій області зафіксовано 25 випадків (один летальний, одне одужання), Житомирській – 2 випадки (один летальний), Київській – 5, Донецькій – 1, Дніпропетровській – 2, Івано-Франківській – 5 (один летальний), Львівській – 2, Тернопільській  – 1, Черкаській – 1 та в Києві  – 29. 

На час карантину ЛКП «Лев» працюватиме з невеликими змінами

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ