Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лясковська образила Калинюка на 2 тисячі гривень

29 червня Галицький суд Львова розглядатиме справу за позовом першого секретаря Львівського обкому КПУ Олександра Калинюка до депутата Львівської міськради Віри Лясковської щодо спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди. Про це „Гал-info” повідомила Віра Лясковська.

Причиною судового позову стало те, що Віра Лясковська на сесії Львівської обласної ради у грудні 2005 року заявила, що Олександр Калинюк звертався з листом до Любомира Буняка з пропозицією встановити пам’ятник НКВДистам. Сам Олександр Калинюк стверджує, що ніколи такого листа не писав: «Я підписав листа щодо вшанування пам’яті жертв терору ОУН-УПА. Для встановлення меморіалу ми запропонували три місця: на пагорбах біля вул. Сахарова, на Марсовому полі та на тюрмі Лонського, де були масові розстріли євреїв. Про жодних НКВДистів там не йшлося», – сказав «Гал-info» Олександр Калинюк.
„Він запропонував збудувати пам’ятник невинно убієним членами ОУН-УПА на території колишньої тюрми Лонського. Однак саме на цьому місці було розстріляно найбільше людей членами НКВД. От я й сказала, що то буде пам’ятник НКВДистам, які мучили український народ. А тепер судимось. Виявляється, я завдала йому моральної шкоди, він навіть якісь там довідки збирав від лікарів”, — розповіла Віра Лясковська.
Оскільки сесія транслювалась в прямому ефірі на всю область, Олександр Калинюк просить суд встановити, на підставі чого Віра Лясковська зробила таку заяву, спростувати неправдиву інформацію, а також відшкодувати йому моральну шкоду в розмірі 2000 грн.
Суму моральної шкоди Олександр Калинюк обрахував, зважаючи на кількість виборців Львівщини: «Оскільки я тоді був кандидатом у депутати обласної ради, і трансляція сесії могла вплинути на думку близько 2 млн виборців, то я й вимагаю 2 тисячі грн», – пояснив Олександр Калинюк.
Ще одним відповідачем у справі є Львівська обласна рада, тодішній голова якої Михайло Сендак не дав позивачу можливості виступити на сесії, щоб одразу спростувати інформацію.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ