Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

Лисенко: Російські "гумконвої" забезпечували бойовиків і вивозили загиблих

Кожен із шести так званих гуманітарних вантажів, що заїхав на територію України з РФ, мав своє окреме призначення

Про це в ефірі телеканалу "Україна" заявив керівник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

За його словами, деякими вантажівками привозили зброю і військову техніку, іншими - харчі, а окремими "гумконвоями" вивозили тіла загиблих на Донбасі російських військовослужбовців.

Він зауважив, що частоту появи російських "гумконвоїв" на Сході можна пояснити тим, що "Росія збільшує свою присутність в Україні", зокрема, намагається доправити до бойовиків більше озброєння, техніки і боєприпасів. 

"Всі "гумконвої" мали своє призначення, тому сказати, що всі "гумконвої" доставляли зброю для того, щоб підсилювати бойовиків, ми сказати не можемо, оскільки майже половину одного із гумконвоїв було втрачено під час вибуху хімзаводу у Донецьку", - сказав Лисенко і додав, що в цих вантажівках вивозили загиблих російських солдат.

"Цими ж "гумконвоями" вивозили тіла вже загиблих російських солдатів, офіцерів і найманців. І цими ж "гумконовями" доставляли сировину і деякі продукти для харчування хоча б бойовиків. Тому що місцеве населення вже не отримує продуктів, і ми знаємо випадки так званих голодних бунтів", - зазначив Лисенко. 

Нагадаємо, днями Росія відправила вже шостий гумконой на схід України. У відповідь на це Міністерство закордонних справ України вимагає від Російської Федерації припинити провокації з так званими "гуманітарними конвоями".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ