Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Лише Червоноград погодився прийняти сміття зі Львова, - Бабак

Ситуація із вивезенням сміття у Львові залишається складною. Незважаючи на те, що 21 квітня було підписано Меморандум з представниками ЛОДА, Львівської облради та містами Львівщини про довгострокову співпрацю щодо прийняття ТПВ зі Львова, станом на сьогодні лише м. Червоноград готове підписати договір на прийом 10 тонн ТПВ. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ситуація залишається складною. Станом на 3 травня, 467 майданчиків є перевантаженими. Це майже 38%. Якщо денна норма ТПВ у Львові 500-600 тонн, то ми вивозимо 150-200 тонн, за тими договорами, які мають перевізники, а далі йде перенакопичення.

Така ситуація є не доброю, адже йде підвищення температури і екологічний стан буде мати тенденцію до погіршення. Тому вдячний за меморандум, але буду двічі вдячний, коли він запрацює.

У додатку Меморандуму, який був підписаний 21 квітня, є 16 міст, які мали б приймати сміття зі Львова. Станом на сьогодні у мене є лише одне підтвердження від міста, яке готове підписати договір, – це м. Червоноград на 10 тонн. У решті міст, як кажуть їх мери, десь сесія відмовила, десь сесія ще має проходити. Також посилаються на громадські обговорення. У одному з міст громадські обговорення призначені на 26 травня.

Хочу зазначити, що підписаний Меморандум дає змогу не тільки Львову 2 роки утилізовувати своє сміття, він дає можливість містам, які його підписали, навести лад на своїх сміттєзвалищах.

Адже Львів свої зобов’язання по Меморандуму виконав у повному обсязі. У Меморандумі було зазначено, що Львів має виділити 70 млн. грн. містам, які прийматимуть ТПВ. На сесії вже проголосували 20 млн. грн. і субвенції вже перераховані деяким містам.

Маємо надію, що Меморандум запрацює», - розповів заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Нагадаємо, 21 квітня Львівська мерія разом з представниками ЛОДА та Львівської облради підписали меморандум з мерами міст Львівщини про довгострокову співпрацю. У четвер, 27 квітня, під час засідання сесії ЛМР, депутати проголосували за виділення понад 21 млн грн містам, які погодились приймати сміття зі Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ