Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Лише 13% обласного бюджету-2015 становитимуть податки і збори, решта – трансферти з держбюджету

Сьогодні, 12 січня, у Львівській обласній раді відбулося обговорення проекту бюджету Львівщини на 2015 рік. Як повідомив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків в лютому бюджет області буде уточнено.

За словами Олега Демківа, за 2014 рік із 30 міст та районів Львівщини 11 не виконали загальний фонд місцевих бюджетів.

Він також додав, що кредиторська заборгованість зросла до 40 млн грн, але цей показник буде коригуватися.

За минулий рік казначейська заборгованість до місцевих бюджетів на Львівщині сягнула 180 млн грн. Однак, за словами Демківа, цей показник менший, ніж у попередні роки.

Бюджет на 2015 рік Олег Демків назвав непростим - через складну фінансово-економічну ситуацію в державі. Лише 13% його становитимуть податки і збори, а решта – це трансферти з державного бюджету.

«Цього року ми будемо більше обмежені у можливостях розподілу субвенцій між галузями, тобто субвенції з держбюджету будуть надходити на конкретну галузь і ми не зможемо на власний розсуд, зважаючи на доцільність, перерозподілити їх на інші галузі», - сказав Олег Демків.

Окрім того, передбачена передача з державного бюджету до обласного фінансування певних установ та організацій. Так до місцевого бюджету перейде фінансування 2 установ охорони здоров’я, 8 – культури, 3 – фізичної культури, 47 – ветслужби. Своєю чергою з обласного бюджету до державного передадуть фінансування 1 закладу освіти, 3 – фізичної культури та 1 закладу культури.

В частині фінансування програм передбачено 100 млн грн на фінансування програми «Дороги Львівщини», 39 млн грн – охорони здоров’я, 17 млн грн. – соціального захисту, 7 млн грн – телебачення та ЗМІ, 17 млн грн. – енергозбереження, 7 млн грн – інші програми.

10 млн грн також виділять на адресну допомогу від депутатів Львівської обласної ради. Ще 15 млн грн допомоги сім’ям загиблих учасників АТО, 1 млн грн виділять на допомогу ветеранам УПА.

«В лютому планується уточнення показників бюджету в частині кредиторської заборгованості та вільних залишків бюджетних коштів», - сказав Олег Демків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ