Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лише 2% українців вважають реформу освіти важливою реформою у 2016 році

Лише 2% українців вважають реформу освіти важливою реформою у 2016 році. Про це свідчать результати січневого он-лайн дослідження "Моніторинг сприйняття прогресу реформ", що проведене компанією TNS спільно з Національною радою реформ, інформує освітній портал.

Разом з тим, на важливості освітньої реформи наголосили 38% українців. Результати опитування свідчать проте, що важливість реформування освітньої сфери не є пріоритетом серед громадської думки. Українці поставили реформу освіти на 10 місце з 19 запропонованих реформ.

Найбільш важливою реформою у 2016 році, на думку опитаних, є боротьба з корупцією – 50%, реформа фінансової системи - 6%, децентралізацію - 6% та реформу державного управління – 6%.

Також, 15% опитаних назвали дуже корумпованими українські школи, 16% - дитячі садки та вищі навчальні заклади – 29%. Варто зазначити, що українці вважають заклади освіти не самими корумпованими інституціями країни. Найбільш корумпованими, на думку громадян, є суди (62%), прокуратуру (56%) та міліцію (52%).

Опитування проводилось методом он-лайн опитування з 26.01.2016 – 04.02.2016. Географія дослідження - вся Україна (крім АРК), міське населення, чоловіки і жінки у віці 18-55 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ