Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лише в семи водоймах Львівщини можна скупатися і не стати пацієнтом інфекційної лікарні

Лише у семи водоймах Львівської області вода відповідає усі санітарним нормам для водойм, на яких можна купатися. Про це сьогодні, 31 травня, під час прес-конференції повідомив лікар відділення комунальної гігієни Львівської обласної санепідемстанції Дмитро Курівчак.

Це озеро відпочинкового комплексу «Узлісся» в Пустомитівському районі, озера Яворівського національного парку, Винниківське озеро, озеро біля Колиби в Брюховичах , озеро Байкал в Миколаївському районі, відкриті басейни на вулиці Горбачевського у Львові, міський пляж в межах Стрия.

Ці водойми отримали позитивні висновки санстанції станом на сьогодні, 31 травня.

Озеро «Байкал», що у Миколаївському районі – одне з найкращих за складом води, проте, зауважив Дмитро Курівчак, його береги дуже засмічені. Та ж проблема в Золочеві, Радехові на річці Вижниці поблизу Трускавця.

Загальна проблема для водойм області – відсутність туалетів. «Всі спішать поставити на березі мангал, кафе, заробити грошей, про чистоту ніхто не дбає» – каже лікар.

У забрудненій воді можна «підчепити» кілька неприємних хвороб: холеру, дизентерію, сальмонельоз, черевний тиф, гепати А.

Фото - Вікіпедія

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ