Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Литовські інструктори у Львові навчатимуть охороні ВІП-осіб

Фізичний захист та проведення операцій із ліквідації загрози для старших та вищих офіцерів українського війська, перших осіб держави та іноземних представників. Забезпечення безпеки для вищеназваних категорій осіб в умовах тилу та зони бойових дій. Ці та багато інших питань вивчатимуть у Львові група з понад 20 військовослужбовців Військової служби правопорядку ЗС України під наглядом литовських інструкторів у рамках другого набору спеціального курсу «Охорона VIP осіб», повідомив полковник Володимир Скоростецький (м. Львів).

Військові поліцейські армії Литовської республіки, у Львові вже вдруге. Заняття відбуватимуться на базі територіального управління Військової служби правопорядку з використанням передового досвіду зарубіжних країн-партнерів. Курс розраховано на майже 200 навчальних годин. Переважна більшість часу – практичні заняття у польових умовах.

Проведення цього міжнародного заходу стало можливим відповідно до Переліку заходів військового співробітництва Збройних Сил України на червень-липень 2017 року та в рамках діяльності багатонаціонального Об’єднаного координаційного комітету з питань військового співробітництва та оборонного планування.

Зі слів начальника територіального управління Військової служби правопорядку, полковника Миколи Бобика, проведення цього курсу дає можливість нашим військовослужбовцям підвищити свою професійну майстерність у виконанні поставлених завдань та поділитися набутим у ході АТО  досвідом із зарубіжними колегами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ