Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Литовський театр привіз до Львова виставу на п'єсу Пушкіна

Завтра на сцені театру ім. Марії Заньковецької покажуть провокативну виставу, яка зобразить справжнє обличчя сучасної Росії.

Нагадаємо, 16 березня, Національний литовський драматичний театр привезе до Львова свою інтерпретацію відомої п’єси «Борис Годунов» О. Пушкіна. Режисером вистави виступить Еймунтас Някрошюс – один з найвідоміших режисерів Європи, лауреат численних державних нагород та дипломів театральних фестивалів у Литві, Латвії, Естонії, Росії та інших країнах.

На сцені театру ім. Марії Заньковецької покажуть справжнє обличчя сучасної Росії

Фото Гал-інфо.

Заслужений діяч мистецтв України та генеральний директор Театру імені Марії Заньковецької Андрій Мацяк розповів: "Для нас велика честь приймати в гостях дорогих литовських друзів, тому що цей народ один з перших подав руку допомоги, коли в нас в Україні сталася біда".

Фото Гал-інфо.

Литовські актори висловили свої приємні враження від міста Лева: "Тут надзвичайно красиво і ви насправді дуже патріотичні люди та свідомі громадяни".

Виконавець однієї з центральний ролей – Лжедмитрія у виставі «Борис Годунов», литовський актор театру та кіно Маріус Репшіс визнаний кращим актором 2012 та 2017 років. Цікавим фактом є те, що його батько - українець, і сам Маріус прожив свої перші три роки в Києві, поки не відбулась Чорнобильська катастрофа.

Фото Гал-інфо.

Литовці підтверджують, що їхня постановка п'єси Пушкіна є дещо нетрадиційною та дуже особливою. Вони зізнались, що цей спектакль не популярний у Литві. За словами акторів, режисер Някрошюс - "творець складного театру", який не всім зрозумілий. Утім, це зовсім не означає, що спектакль має якісь недоліки. Актори та керівники театру запевняють, що вистава як ніколи актуальна для України. У ній висвітлюють низку соціально-психологічних проблем, а також показане справжнє обличчя російської держави.

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ