Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Литва хоче залучати львівські інвестиції

Посол Литви в Україні Пятрас Вайтєкулас сьогодні, 5 березня, під час зустрічі з керівництвом Львівської ОДА та Львівської облради закликав Львівських підприємців інвестувати в економіку Литви, оскільки інвестиції в Литву сприятимуть тісній співпраці України з Євросоюзом.

 

Також литовський посол запросив губернатора Львівщини відвідати Литву та організувати або на території області, або в Литві спільний бізнес-форум. Натомість львівська сторона, яку представляли перший заступник Львівської ОДА Валерій П’ятак та перший заступник Львівської обласної ради Роман Ілик, повідомила литовському гостю, що цьогоріч на Львівщині відбудеться ювілейний десятий економічний форум. Валерій П’ятак, зокрема, висловив зацікавленість у розвитку співпраці між країнами в межах транспортного коридору «Балтика – Чорне море», в галузі енергетики.

 

Посол Литви в Україні зазначив, що товарооборот між країнами з 1 млрд доларів до кризи впав до 500-600 млн доларів сьогодні. Тому потрібно поглиблювати економічну співпрацю між країнами, Львівщина у цьому плані є дуже перспективним регіоном.

 

Також посол повідомив, що Литва готова поділитися з Україною досвідом інтеграції до ЄС та НАТО, якщо українська сторона виявить таке бажання.      

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ