Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Литва: російські кораблі перешкоджають прокладати електрокабель до Швеції

МЗС Литви висловило протест послові Росії через те, що кораблі Росії перешкоджають прокладанню електрокабеля до Швеції по дну Балтійського моря, - Радіо Свобода.

У четвер, 30 квітня, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус сказав журналістам, що російський посол з’ясує позицію своєї країни і представить її. За словами Лінкявічуса, вимоги покинути певні води, які висувають російські військові кораблі до суден, що наглядають за прокладанням кабелю, фіксуються і передаються у НАТО.

Наразі Росія проводить у цих районах свої військові навчання і вимагає, щоб литовські судна міняли курс. Лінкявічус вважає, що Москва таким чином порушує конвенцію ООН.

Раніше прем’єр-міністр Литви Альґірдас Буткявічус сказав журналістам, що судно, яке забезпечує безпеку прокладання кабеля, було видворено російським судном з цієї зони.

Роботи з прокладання електрокабеля NordBalt ведуться з минулого року. Він дозволить інтегрувати литовський енергетичний ринок в єдиний ринок регіону держав Балтійського моря.

Упродовж останніх років Литва іспортувала з Росії понад половину всієї електроенергії.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ