Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Литва закликала ЄС скасувати візи для українців

Глава МЗС Литви Аудронюс Ажубаліс закликав країни Європейського Союзу зробити необхідні кроки для того, щоб у перспективі ввести для України, Грузії та Молдови безвізовий режим. Про це шеф литовської дипломатії заявив у Будапешті на зустрічі міністрів закордонних справ Вишеградської групи, країн Балтії, Бельгії, Іспанії, а також шести країн, включених до програми Східного партнерства ЄС.

Ажубаліс закликав як Євросоюз, так і її східних сусідів "задіяти всі засоби та інструменти, надані програмою Східного партнерства - асоціації, угоди про вільну торгівлю та лібералізації візового режиму". "Необхідно намітити для Грузії, Молдови та України перспективу безвізового режиму з ЄС", - заявив він.

На думку литовського міністра, партнери поки що не використовують всі можливості для більш інтенсивної співпраці у сфері енергетики. "Сподіваюся, що новий склад Єврокомісії приділить належну увагу реалізації конкретних проектів Східного партнерства та передбачить необхідне фінансування", - зазначив Ажубаліс.

Відзначимо, в будапештській зустрічі брали участь також представники України, Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії та Молдови, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ