Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Литвин без надії сподівається

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з Головою Сенату Парламенту Республіки Казахстан Касим Жомарти Кемелули Токарєвим. Під час зустрічі В.Литвин повідомив присутнім про лист, який він направив Президенту України, Прем´єр-міністру та керівникам фракцій із пропозицією провести спеціальне позачергове засідання Верховної Ради України у вівторок з тим, щоб дати належну оцінку процесам, які відбуваються в країні. Про це повідомила прес-служба ВРУ.

 Зокрема, у повідомленні зазначено: «У рамках Міжнародної парламентської конференції з питань європейської безпеки та засідання Ради МПА СНД Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з Головою Сенату Парламенту Республіки Казахстан Касим Жомарти Кемелули Токаєвим.

В ході зустрічі Сторони підкреслили надзвичайно важливу роль парламентів у забезпеченні стабільності держав.

К.Токаєв, визнаючи Україну «як одну із значних європейських країн, чий голос вагомо звучить в європейських інституціях», подякував за підтримку Казахстану в ОБСЄ та побажав, щоб «активність і авторитетна позиція нашої держави набували нової сили».
В.Литвин, у свою чергу, зазначив, що відносини України з Казахстаном базуються на взаєморозумінні, спокої та підтримці один одного. Він також підтримав ініціативи Казахстану з безпеки та інноваційний шлях виходу із кризової ситуації.

Окреслюючи соціальну та політичну ситуацію в Україні як складну, Голова Верховної Ради України заявив, що «лише парламент може утримати країну від хаосу». «Парламент - це стабільність, надійність, - сказав він. - Попри всі бажання його зруйнувати, заблокувати його роботу під час президентських виборів».

В.Литвин повідомив присутнім про лист, який він направив Президенту України, Прем´єр-міністру та керівникам фракцій із пропозицією провести спеціальне позачергове засідання Верховної Ради України у вівторок з тим, щоб дати належну оцінку процесам, які відбуваються в країні. «Потрібна правда, гірка, а вона обов´язково гірка, а потім шукати шляхи, як разом виживати», - зазначив він.

На його переконання, у разі, якщо конфлікт неможливо подолати, владу потрібно перезагрузити, тобто провести одночасні вибори Президента та парламенту України. Це, на його думку, можна зробити в інтересах країни, прийнявши відповідне політичне рішення.

В.Литвин висловився за віднайдення компромісу в політикумі: «Роздрай завжди приводить до втрати перспективи, навіть за наявності гарних, розумних, працьовитих людей».

Додамо, що напередодні на телеканалі ICTV В.Литвин заявив, що попередня реакція зацікавлених сторін – негативна.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ