Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Литвин дав коаліції 10 днів, щоб довести, що вона існує

Спікер Володимир Литвин просить представників коаліції у 10-денний термін надати документи, що підтверджують її існування.Про це він сказав на засіданні парламенту у середу, відповідаючи на вимоги регіоналів офіційно оголосити, "що коаліції не існує".

"Я прошу коаліцію надати всі документи, які підтверджують її діяльність. Який час для цього потрібен? Думаю, ми можемо послатися на ст. 65 (регламенту), в якій йдеться про те, що у разі, якщо одна фракція виходить з коаліції, є 10 денний термін, щоб або відкликати своє рішення, або не відкликати", - сказав Литвин.

"Надайте всі документи голові Верховної Ради і профільному комітету... Якщо документів не буде, будуть інші реалії, про які ми будемо говорити, а саме про те, що нам треба формувати нову коаліцію", - додав він.

При цьому Литвин наголосив, що необхідно зробити все, щоб Верховну Раду не було розпущено.

"Я не хочу, щоб у нас розпочався, як ви вимагаєте, сьогодні відлік 30 днів з усіма наслідками, які звідти витікають. Нам треба думати, як організувати роботу. Є документи - давайте. Ні - тоді будемо вести мову в іншій площині", - сказав він.

"Я вважаю, що ми маємо зробити все, щоб Верховна Рада працювала і ніхто не скористався правом на її розпуск. Бо за нинішнього виборчого закону ви прекрасно розумієте, що нічого не зміниться. Будуть ті ж обличчя у Верховній Раді, тільки будуть витрачені державні кошти", - додав Литвин.

Він також зазначив, що поки існує коаліція БЮТ-НУ-НС-Блок Литвина.

"У нас неодноразово виникали дискусії з приводу того, що коаліції немає. І ви знаєте мою позицію: дайте 226 підписів, тоді буде інша коаліція. А поки іншої немає, діє ця", - сказав Литвин.

Як відомо, регіонали наполягають на тому, що з набранням чинності закону про регламент Верховної Ради коаліція припинила своє існування.

"Згідно з регламентом, коаліція існує тоді, коли є підписи 226 депутатів під коаліційною угодою. Та вакханалія, яка триває вже два роки, коли ми фактично не маємо коаліції, далі існувати не може", - заявив, зокрема, регіонал Олександр Єфремов, - Українська правда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ