Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Литвин хоче заткнути політиків ганчіркою

Російська мова повинна мати в Україні офіційний статус мови міжнаціонального спілкування. Про це заявив спікер Володимир Литвин в ефірі телеканалу 1+1.

"В Україні одна державна мова. Російська мова повинна мати офіційний статус, як мова міжнаціонального спілкування", - наголосив він.

Крім того, спікер заявив: "Треба зв'язати руки політикам, заткнути їм рота кляпом, ганчіркою, щоб вони не говорили про оцінки історичних подій, історичних постатей".

"Будь моя воля, я би заборонив українським політикам говорити на тему мови, вони, як правило, й однієї мови добре не знають, на тему релігії і на тему міжнаціональних стосунків", - зазначив Литвин.

Крім того, спікер наголосив, що у разі обрання його президентом, Україна буде мати позаблоковий статус.

На питання щодо базування Чорноморського флоту Росії у Криму, він відповів: "Флот, відповідно до Конституції, перебуває (у Криму) до 2017 року. Далі - це предмет переговорів України та Росії".

Відповідаючи на питання щодо продажу земель сільгосппризначення, Литвин заявив: "Земля повинна залишитися надбанням тих, хто на ній живе і працює".

Також спікер вважає за необхідне ввести податкові канікули і зменшити податкове навантаження для малого та середнього бізнесу.

Крім того, Литвин заявив, що у разі його обрання президентом, в Україні збережеться строкова служба в армії, "бо професійна армія - це не реально".

"Але кожна людина, яка служила, повинна проходити школу мужніння і повертатися здоровою, і мати преференції для вступу до вишу", - зазначив він, передає Українська правда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ