Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Любомир Скочиляс: Олійник лише легімітизував ту ситуацію протистояння із БЮТ, яка й так би набирала обертів у зв’язку із виборчою кампанією

Вчорашня заява голови Львівської обласної організації Народного Союзу „Наша Україна” Петра Олійника про те, що „Наша Україна” може ініціювати розрив угоди про співпрацю на місцевому рівні із Блоком Юлії Тимошенко „в принципі вплине на діяльність Львівської обласної та Львівської міської рад і вплине досить суттєво”. Таку думку у коментарі „Гал-info” висловив експерт, політолог Любомир Скочиляс.

„Ця заява про розрив йде в руслі виборчої загальноукраїнської кампанії. Тобто все відбувається в режимі протистояння усіх з усіма. І на виборах до парламенту „Наша Україна” чи Блок Ющенка, адже ще невідомо, як це політичне об’єднання буде називатися, буде протистояти із БЮТ, аналогічно буде з іншої сторони. І це буде відображатися на місцевому рівні, і це, знову ж таки, матиме свої наслідки в області. Відбуватиметься протидія з одного і з іншого боку у прийнятті рішень, які не матимуть політичного значення. БЮТ буде блокувати ініціативи „Нашої України”, а „Наша Україна” блокуватиме рішення неголосуванням БЮТу. Фактично, перебіг виборчої кампанії буде роздмухуванням виборчого протиборства на місцевому рівні. Це піде на шкоду обласній і міській раді у їх роботі”, — зазначив Любомир Скочиляс.

«Не зважаючи на заяву Петра Олійника, реальна ситуація йде до такого протистояння на місцевому рівні у зв’язку із виборчою кампанією та її перебігом. Олійник лише формалізував її і не більше. Він фактично легімітизував ту ситуацію протистояння, яка б й так набирала обертів у зв’язку з виборчою кампанією», — додав політолог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ