Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Людей поважного віку навчали, як писати і подавати проекти на громадський бюджет Львова

Учора, 2 липня, людей поважного віку навчали, як писати і подавати проекти на громадський бюджет Львова. Про це зазначено на Інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради.
Фото Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради

Цей захід відбувся у рамках проекту «Люди поважного віку – активні члени громади», який реалізовує ГО «Суспільство і право» як переможець міського конкурсу соціально-культурних проектів «Зробимо Львів кращим!» за підтримки управління «Секретаріат ради» ЛМР.
Провідний спеціаліст сектору громадських слухань відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» ЛМР Зоряна Папіж розповіла про громадський бюджет, як один із інструментів участі громади у житті міста. Зокрема, Зоряна Папіж зазначила, що  торік на громадський бюджет із міської скарбниці було виділено близько 38 млн грн. Представниця ЛМР розповіла про поділ проектів на великі та малі, про те, як відбувається голосування за проекти. Зоряна Папіж закликала присутніх у залі людей, які мають гарну ідею, щоб змінити життя міста чи мікрорайону, у якому проживають, і хочуть її реалізувати, готувати проекти і подавати на громадський бюджет.

Своїм досвідом про те, як створити проект-переможець, поділилася  Наталія Гречин – заступник директора СЗШ № 34 ім. М. Шашкевича. У цій школі реалізовано кілька проектів – переможців громадського бюджету, які стосувалися, зокрема, благоустрою школи. «Голосування йде важко, але ми завжди зі своїми проектами перебуваємо на 2 – 3 місцях. Коли ж починається реалізація проектів, контролюємо, куди піде кожна копійка», - зазначила Наталія Гречин. Також вона запропонувала присутнім свою допомогу у підготоці проектів.

Далі учасники заходу активно обговорювали можливість підготовки, зокрема, у них уже була ідея створити театр для людей поважного віку.

Представник ГО «Суспільство і право» Мар’яна Багрій розповіла, що це заключне знайомство з інструментами громадської участі, які відбулися у рамках проекту, спрямованого на те, аби залучати людей поважного віку до процесів, що відбуваються в нашому місті. Перед тим учасників проекту навчали, як подавати петиції, звернення, та розповідали про те, як проходять громадські слухання. Після сьогоднішньої теоретичної частини відбудуться практичні заняття, на яких людей навчатимуть писати проекти. Відтак сподіватимемося, що у наступному сезоні громадського бюджету м. Львова буде більше проектів, авторами яких стануть люди поважного віку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ