Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Людмила Янукович відкрила Міжнародний фестиваль дитячих балетних вистав

Восьмий Міжнародний фестиваль дитячих балетних вистав «Гран Па» відкрився 25 березня в Донецькому національному театрі опери і балету імені Солов'яненка.

Фестиваль проходить під патронатом дружини Президента України Людмили Янукович.

«Ми побачимо за ці три дні чудові вистави. Сьогодні ж радію, що в залі є викладачі та учні шкіл-інтернатів. Взагалі у нас чудові діти ... Дорогі мої, я вам бажаю приємних вражень. Завжди з вами», - сказала Л. Янукович, відкриваючи фестиваль.

Як зазначив народний артист України художній керівник Донецького національного театру опери і балету імені Солов'яненка Вадим Писарєв, в залі були присутні представники 18 країн.

«У залі сидять діти, і вони сприймають мистецтво краще, ніж дорослі. Я б хотів, щоб наш фестиваль відкривав нові імена, щоб були нові зірки», - сказав В. Писарєв.

Відкрився фестиваль «Гран Па» балетом «Дон Кіхот» на музику Л. Мінкуса у виконанні Білоруського державного хореографічного коледжу Мінська. Глядачі аплодували учням коледжу стоячи.

У суботу, 26 березня, у межах фестивалю Театр танцю «Ритми планети» (м. Миколаїв, Україна) о 12.00 покаже хореографічні мініатюри «По країнах і континентах» та іспанські замальовки «Неділя в Мадриді». Львівська державна хореографічна школа о 16.00 запрошує глядачів на казку «Лис Микита», а друге відділення буде присвячено сучасній хореографії.

У неділю, 27 березня, у програмі фестивалю о 12.00 «Балетний всесвіт Сергія Прокоф'єва»: у першому відділенні - «Петя і вовк», «Скіфська сюїта», у другому - уривок з балету «Ромео і Джульєтта», «Казка про блазня, який сімох блазнів переблазнював» у виконанні Київської муніципальної української академії танцю ім. Сержа Лифаря. О 16.00 розпочнеться гала-концерт, у якому візьмуть участь представники Білорусії, Норвегії, Росії, Україні, Еміратів і Японії, повідомляє Остров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ