Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Люди у пагонах, винні в справі газети "Експрес", - відповідатимуть, - Цимбалюк

Усі винні в справі з побиттям та перешкоджанню роботи журналістів газети «Експрес» будуть притягнуті до відповідальності, особливо, якщо це люди в пагонах. Про це заявив сьогодні, 13 квітня, під час перекриття журналістами Стрийської траси начальник ГУ МВС України у Львівській області Михайло Цимбалюк.

 

Він запевнив, що в оперативному режимі розгляне усі звернення та заяви журналістів "Експресу". «Наразі розпочалось розслідування прокуратури, щодо дій податкової міліції, які вчинили напад на власника газети. Також порушена кримінальна справа МВС області і спрямована в прокуратуру за фактом перешкоджання діяльності журналістів», - зазначив Михайло Цимбалюк.

           

Також він повідомив, що зателефонував начальнику податкової міліції, щоб той провів своє розслідування, аби остаточно розставити всі крапки над «і».

 

При цьому Михайло Цимбалюк додав, що в майбутньому робитимуть усе, щоб попередити такі події та акції. За його словами, вже відкрито кримінальну справу за статтею 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

 

Нагадаємо, що 12 квітня вранці у Львові біля будівлі ДПА на вул. Стрийській люди, які назвалися правоохоронцями, застосували силу проти головного редактора газети «Експрес» Ігоря Починка та інших працівників цього видання. Журналісти прибули до податкової, щоб з’ясувати, на якій підставі директора одного з підприємств видавничої групи «Експрес» силоміць було доправлено з квартири  до слідчого управління податкової.  

 

Ввечері того ж дня, 12 квітня, як повідомила міліція, юристи газети «Експрес» звернулись із заявою до ГУ МВС України у Львівській області. Співробітники міліції встановили, що всі факти, викладені у публікації, підтвердились. Правоохоронці, які фігурують у даній справі, є працівниками податкової міліції.

 

Також за словами Михайла Цимбалюка, вже відкрито кримінальну справу за статтею 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

 

Він же повідомив, що про цей інцидент доповів міністру МВС. Також протидія газеті «Експрес» стане предметом розгляду Комітету з питань свободи слова та інформації ВРУ.  

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ