Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Приміщення Галицького та Личаківського відділів соціального захисту недоступні для інвалідів

Відділи управління соціального захисту Львова провели інвентаризацію особових справ інвалідів, які користуються інвалідними кріслами, сформували відповідні списки, провели обстеження матеріально-побутових умов щодо необхідності облаштування пандусів та під’їзних доріжок в будинках. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, працівники соціального захисту провели обстеження матеріально-побутових умов проживання 812 осіб, які користуються інвалідними візками.

За результатами обстеження з’ясувалось, що 329 осіб забезпечено засобами доступності. У 483 осіб є необхідність встановлення пандусів. Це питання перебуває на особливому контролі у районних адміністраціях міста.

Також правління соціального захисту Львівської міської ради упродовж 2009-2013 провело комплекс заходів з удосконалення роботи районних відділів соціального захисту. В цей період у трьох відділах (Франківський, Залізничний, Сихівський) проведено реконструкцію приміщень з урахуванням вимог доступності для осіб з особливими потребами.

З метою підвищення рівня доступності до об’єктів соціального захисту:

1.​ Інстальовано звукові орієнтири для незрячих громадян при вході:

-​ управління соціального захисту (вул. Галицька, 21);

-​ Галицький відділ соціального захисту (вул. Ф. Ліста, 5);

-​ Личаківський відділ соціального захисту (вул. Театральна, 10).

2.​ Встановлено засоби сигналізації (кнопка виклику) відповідального працівника для надання консультації чи допомоги в потраплянні в приміщення:

- управління соціального захисту (вул. Галицька, 21);

- Галицький відділ соціального захисту (вул. Ф. Ліста, 5);

- Личаківський відділ соціального захисту (вул. Театральна, 10).

Люди з обмеженими фізичними можливостями Галицького та Личаківського районів, яким складно потрапити у приміщення Галицького та Личаківського відділів соціального захисту через архітектурні особливості будівель, можуть звертатися з питань соціального захисту в будь-який інший відділ соціального захисту у м. Львові. Працівники відділів соціального захисту, до яких звертатимуться люди з обмеженими фізичними можливостями інших районів, надаватимуть їм необхідні консультації, прийматимуть документи та передаватимуть їх для опрацювання та прийняття відповідного рішення за територіальною приналежністю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ