Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Людина, близька до Максимова, „кришує” львівських бандитів?

Один із заступників начальника обласної міліції, людина із близького оточення Віталія Максимова, покриває серйозні бандитські угрупування Львова. Принаймні так повідомило „Гал-info” поінформоване джерело у правоохоронних органах. Як стверджує джерело, цей правоохоронець вказує своїм підлеглим, як вони мають розслідувати ті чи інші справи, а якщо міліціонери відмовляються слухати його, то погрожує звільненням із правоохоронних органів. Більше того, як повідомило джерело, затримуючи серйозних злочинців, правоохоронці неодноразово знаходили у них візитки цього чільника обласної міліції. 

  За словами джерела, цей заступник серед інших „кришує” також серйозну банду автокрадіїв, яка діє у Львові вже більше шести років. У кінці листопада двох членів цієї банди міліціонери спіймали, коли вони, викравши в Шевченківському районі Львова автомобіль „Деу „Ланос”, вимагали у його власника грошову винагороду за повернення авто. Решта ж членів банди і досі залишилася на волі. Після цього, нагадаємо, як повідомляв ЦГЗ обласної міліції, на День міліції, 20 грудня, близько 2-ї години ночі на автостоянці „Перспектива авто”, що під мостом на вул. Хуторівка, спалили „Мерседес-500” начальника відділення по боротьбі із автокрадіжками УМВСУ у Львівській області Віктора Футя. На місці злочину знайшли запалювальну суміш і глушник від пістолета, який зараз знаходиться на експертизі. За цим фактом одразу ж відкрили кримінальну справу і, зрозуміло, що першою і основною версією підпалу було те, що він пов'язаний із затриманням автозлодіїв. Однак на цьому „пригоди” міліціонерів, які викрили зловмисників, не закінчилися. Через кілька днів правоохоронець Павло Герасим, який був у складі оперативної групи, що затримала автокрадіїв, біля свого будинку в селі Наварія Нова Пустомитівського району помітив кількох невідомих, які підозріло крутилися біля його помешкання, але побачивши пана Герасима, сіли в авто і зникли. 23 грудня було вчинено спробу незаконного проникнення у помешкання Віктора Футя, однак зловмисники не змогли зламати броньовані двері.
Варто зазначити, що, маючи конкретних підозрюваних і серйозні мотиви для скоєння злочину, правоохоронні органи області не надто спішать розслідувати цю справу. Як стверджує поінформоване джерело, навпаки, зараз її всіляко намагаються „спустити на гальмах”. Оскільки злочин скоєно проти міліціонера не найнижчого чину, він кваліфікується як контрольний злочин і розслідує його безпосередньо МВС України. Однак згадуваний вже нами заступник пана Максимова, як стверджує джерело, зараз робить усе для того, щоб це розслідування передали правоохоронним органам Львівщини, доходячи навіть до того, що вимагає від начальника відділення по боротьбі з автокрадіжками перевестися на іншу посаду — таку, яка дозволить не кваліфікувати цей злочин як контрольний.
Що ж стосується безпосередньо затриманих у кінці листопада двох автокрадіїв, то наразі їх арештували на два місяці і справу готують до суду. Однак багато хто сумнівається у тому, що зловмисники все-таки будуть покарані. Так, два роки тому членів цієї банди вже затримували „на гарячому” працівники правоохоронних органів. Однак тоді їм не тільки вдалося уникнути покарання, але й через деякий час після затримання, зловмисників випустили на волю. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ