Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Маємо небезпечний прецедент - на вимогу 150 депутатів не скликано позачергову сесію ВР, - Канівець

Учора (29 січня) голова Верховної Ради Володимир Рибак категорично відмовився підписувати розпорядження про скликання позачергової парламентської сесії. Про це після зустрічі зі спікером на своїй сторінці в Фейсбуці написав Олег Канівець.

Парламентар зазначає, що вперше створено небезпечний прецедент – на вимогу більш як 150 депутатів не скликано позачергову сесію парламенту.

«Годину назад відвідав разом із колегами по фракції (С.Соболєв, А.Павловський, П.Петренко, Т.Слюз, А.Аваков,Л.Ємець) голову ВРУ В.Рибака. Ми хотіли з’ясувати чому досі не підписано розпорядження про скликання позачергової сесії. Учора, до речі, був останній(сьомий) день для здійснення цієї процедури. Рибак категорично відмовився підписувати вказане розпорядження, мотивуючи тим, що нардеп Лук’янов звернувся до МВС із заявою, що група депутатів, які поставили підписи під заявою про проведення сесії, знаходяться за кордоном і поки МВС не дасть відповідь з цього приводу, він не проведе позачергової сесії. Хоча Рибак визнав, що він хотів підписати розпорядження ще 25 січня», – пише Олег Канівець.

Народний депутат зазначає, що,виходячи з ситуації, яка склалась, воля Банкової для спікера сьогодні є визначально. «І, очевидно, заради неї можна піти на порушення Конституції України, Закону «Про регламент ВРУ» та повне нехтування прав опозиції».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ