Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Маккейн: Коли я подивився Путіну у вічі, я побачив 3 літери

Українці, які не захотіли стати частиною Росії, заслуговують допомоги від США у вигляді оборонної зброї, яка не може ще більше спровокувати агресора. Про це заявив американський сенатор-республіканець Джон Маккейн в інтерв'ю телеканалу Euronews.

“Що сьогодні робить Владімір Путін? Вони забрали Крим, посилили свої позиції у східній Україні, а за останні кілька тижнів перекинули туди ще більше танків та озброєння. Вони вбили більше 4 тисяч українських військових. Вперше після закінчення Другої світової війни у Європі розчленовують державу, а ми не хочемо постачати їй зброю, щоб вона змогла оборонятися. Послухайте тих 300 тисяч людей, яких я бачив на Майдані на морозі: вони не хочуть бути частиною Росії, вони не хочуть поділу своєї країни. Українці заслуговують на нашу допомогу, щоб ми надали їм зброю. Нам не варто турбуватися про те, щоб не спровокувати Путіна… Якби ми не виступили проти Владіміра Путіна і не допомогли українцям, то він би просунувся далі на південь і зміцнив свій контроль над східною Україною.”

“Коли я подивився Путіну у вічі, я побачив 3 літери. Це — “К”, “Д”, “Б”.” Він — старий апаратник КДБ, який хоче відновити Російську імперію, і використовує мову “нової Росії”. До речі, він проти мене запровадив санкції, я пишаюся цим.”

“Санкції (що до Росії, - ред.) були мінімальними. Європа не запровадить нічого ефективного, допоки вона зав‘язана на російських енергоресурсах. Я хотів би, щоб європейці, особливо через НАТО, забезпечили українців зброєю, якою вони могли би захистити себе від російської агресії.”

Euronews

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ