Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Макроекономічні показники Львівщини гірші, ніж в інших областях – Качмарик

Макроекономічні показники розвитку області, подані в Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Львівщини, на жаль, далеко не найкращі. Про це заявив на засіданні Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, повідомила прес-служба ЛОР.

«Серед цих показників - середня зарплата, яка в області майже на 400 гривень нижча, ніж середня в Україні, негативне сальдо щодо ввезення-вивезення продукції та інші показники, якими не можна пишатися», - зазначив Ярослав Качмарик.

За словами депутата, Програму соціально-економічного та культурного розвитку – комплексний документ, який охоплює бюджетний процес і є основою фінансування області, очевидно приймуть на наступній сесії в квітні.

«Ми прагнемо цьогоріч якнайшвидше прийняти цю програму. У 2010 році її прийняли наприкінці червня, 2011 – у травні. Цього року, сподіваюся, ухвалимо швидше, щоб продовжити термін фінансування програмних заходів», - зазначив він.

За словами Ярослава Качмарика, цього року в кілька разів збільшено фінансування обласних програм. «На жаль, Львівщину дискримінують у виділенні коштів із деяких державних програм. Скажімо, за програмою енергозбереження, на яку в держбюджеті закладено 502 млн на Львівщину лише – 16 млн. Такі, на жаль, принципи фінансування Львівщини, які спільно мусимо змінювати», - наголосив депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ