Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Малехівська сільська рада «приховала» від Державного бюджету 569 тис грн, – КРУ

Працівники контрольно-ревізійного управління у Львівській області провели ревізію фінансово-господарської діяльності Малехівської сільської ради, під час якої, зокрема, виявилось, що до державного бюджету не було перераховано 569 тис.грн. Повідомила прес-служба КРУ у Львівській області.

 

Так, після продажу земельної ділянки, відповідно до договору, укладеного між Жовківською райдержадміністрацією та відкритим акціонерним товариством, до сільського бюджету надійшло майже 5,3 мільйона гривень. Однак, всупереч закону, сільська рада не перерахувала до державного бюджету 10 відсотків від отриманих коштів, тобто 526,3 тис.грн.

 

Цей випадок виявився не одиничним. Протягом 2007-2009 років сільською радою за 426,6 тис.грн. продано 4 інші земельні ділянки, з яких до державного бюджету з належних 42,7 тис.грн. не перераховано жодної копійки.

 

Крім того, в липні 2009 року ще одну земельну ділянку площею 4013 кв.м. продано фізичній особі-підприємцю за 293,2 тис.грн. Однак ревізори виявили, що в грудні 2009 на рахунки сільради з цієї суми надійшли тільки 49,3 тис.грн. Таким чином, всупереч умовам укладеного договору підприємець не сплатила за купівлю земельної ділянки 243,9 тис.грн. При цьому заборгованість не була відображена у даних бухгалтерського обліку сільської ради. Кошти за продаж цієї земельної ділянки надійшли на рахунок сільської ради лише під час проведення ревізії після вимог працівників КРУ.

 

За допущені порушення на сільського голову та двох посадових осіб сільської ради складено протоколи про адміністративне правопорушення.

 

Матеріали ревізії передано в Жовківський РВ УМВС України.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ