Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Маленькі львів’яни вшанують пам'ять жертв Голодомору малюнками

У четвер, 24 листопада, у приміщенні кімнати дозвілля «Калинове намисто» (вул. В.Великого, 11) відбудеться заняття із виготовлення дитячих малюнків, приурочених трагічним подіям Голодомору 1932-1933 рр. Захід розрахований на дітей шкільного віку та гуртківців УДЮМК. Початок о 16.00. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомили в УДЮМК Франківського району, захід проводиться з метою популяризації національної духовної традиції, розвитку національно-патріотичних та духовних якостей молоді.

«Голодомор 1932-1933 років – страшна сторінка в історії нашої держави. У такий символічний спосіб, як звичайні дитячі малюнки, ми хочемо вшанувати пам'ять жертв геноциду, привити дітям національні якості, хоча б частково показати всю глибину трагедії», - повідомила керівник управління молоді, сім’ї та спорту Наталка Федорович.

Контактна особа: Катерина Висоцька, в. о. директора УДЮМК Франківського району Львова; тел. 237-23-82; 098-497-66-05.

Довідка.

День пам'яті жертв голодомору – щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Традиційно, в День пам'яті жертв голодоморів перші особи держави відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні. О 16:00год. оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбувається акція «Запали свічку», в рамках якої всі охочі несуть свічки до пам'ятників жертвам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ