Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Здоров'я

Мальський присоромив депутатів: На сесії усі думають лише про гроші та приміщення

Сьогодні, 19 листопада, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати розглядали низку питань пов’язаних із реорганізацією у сфері медицини. З цього приводу висловився голова Львівської ОДА Маркіян Мальський, передає кореспондент Гал-інфо.
Сесія Львівської обласної ради. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Він звернув увагу, що депутати більше говорять про гроші, приміщення та про те, хто буде керувати. Натомість, за його словами, народні обранці мали б говорити про медичну допомогу і про те, як краще для пацієнтів.

«Маючи департамент я маю йому довіряти. За діяльністю кожного важко вслідкувати. За мої кілька місяці на посаді жоден департамент не завдав стільки проблем, як департамент охорони здоров’я», - сказав Маркіян Мальський.

Також він додав: «Я є прихильником системних реформ, які сприятимуть покращенню життя громадян. Ми спільно маємо працювати над вирішенням проблемних питань. Те, що відбувається сьогодні – це відсутність комунікації. Працівники медичних закладів не мають  розуміння, що з ними буде після реорганізації».

Маркіян Мальський зауважив, що мають бути відкриті та зрозумілі для громадськості обговорення.

«Можливо варто відкрити електронну площадку, де усі зможуть поставити свої питання і отримати відповідь», - сказав голова Львівської ОДА.

Він також зауважив, що неможливо говорити про покращення для пацієнтів та лікарів, коли у проектах рішення йдеться про «ліквідацію» закладів медицини.

«Я не знаю як далі проводити реформу», - сказав Маркіян Мальський.

Він також звернувся до керівниці департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірини Микичак: «Боюся, що інші (заклади медицини, - ред) вам довіряти не будуть».

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, три фракції Львівської облради просять Маркіяна Мальського звільнити Ірину Микичак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ