Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Мальтійська служба” впроваджує у Львові два інноваційні соціальні проекти

Благодійна організація “Мальтійська служба допомоги у Львові” за сприяння управління праці та соціального захисту Львівської міської ради впроваджуватимуть мікропроекти інноваційних соціальних послуг. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
 Як повідомив „Гал-info” директор „Мальтійської служби” Олексій Побурко, розроблено два інноваційних соціальних проекти. Один з них – соціальний центр денного перебування для двох груп незахищених: самотніх людей пенсійного віку та малозабезпечених. Створення такого центру повинне сприяти зниженню рівня бідності громадян міста. Центр діятиме при церкві Воскресіння Христового, що на вул. Городоцькій, 319 а. Тим, хто перебуватиме у соціальному центрі забезпечать гаряче харчування та прання. Якщо буде можливість, безкоштовно надаватимуть і послуги юриста та психолога.
 Інший проект – „Кухня на колесах”. За словами Олексія Побурко, він розрахований на людей, обмежених в пересуванні, які бажають отримувати харчування додому. В планах благодійної організації – придбати авто і розвозити їжу безкоштовно. Списки охочих прийняти допомогу благодійників надаватимуть „Мальтійській службі” відділи соціального забезпечення районів міста.
 „Наразі триває робота з документами, проте реалізація цих двох проектів під питанням. Ми уже підписали два договори, і треба підписати ще один додаток до договору, умови якого є для нас не зовсім вигідними. Ми боремось за простоту відносин” – скаржиться Олексій Побурко.
 На обидва проекти із загального фонду міського бюджету виділено 90, 94 тис грн. Інша частина фінансування здійснюватиметься за кошти Світового Банку, який виділив 4 млн грн для соціальних проектів Львівщини.
Нагадаємо, 6 липня міський голова Львова Андрій Садовий та виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій Віктор Мірошниченко підписали Меморандум про співпрацю між Українським фондом соціальних інвестицій та Львівською міською радою щодо запровадження моделей соціальних послуг у рамках виконання проекту Уряду України та Світового банку “Фонд соціальних інвестицій”.
Процес підписання угод між громадськими організаціями та управлінням праці та соціального захисту Львівської міської ради триває.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ