Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Малий бізнес Львівщини виробив продукції на 17 мільярдів гривень, – Валерій П’ятак

На підприємствах малого бізнесу у Львівській області вироблено близько 30 % всієї продукції регіону. Про це сьогодні, 23 лютого, під час круглого столу на тему «Чи може малий та середній бізнес забезпечити 50% ВВП міста Львова?» повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Валерій П’ятак.

 

За його словами, минулого року в області було вироблено продукції на 70 мільярдів гривень. 17 мільярдів, – продукція підприємств малого бізнесу.

 

В регіоні, каже віце-губернатор, зареєстровано 260 тисяч підприємств малого бізнесу, на них працює близько третини всього зайнятого населення Львівщини.

 

Втім, каже П’ятак, статистика переглядатиметься, адже запроваджено нові критерії визначення, що таке малий бізнес. Відтепер це підприємство, на якому працює менше як 50 осіб і яке має оборот менше як 70 мільйонів гривень.

 

«Малий бізнес – це самозайнятість населення, це наповнення бюджету. Держава не повинна допомагати малому бізнесу, але вона має створити такі умови, аби він нормально розвивався», – вважає Валерій П’ятак.

 

На думку заступника голова ОДА, в першу чергу сприяти розвиткові малого бізнесу провинні регуляторна реформа і зміни в банківському секторі, сприятливі умови кредитування малого бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ