Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Малий прикордонний рух між Україною та Польщею може бути поширено на 1 млн осіб

У рамках транскордонного і прикордонного співробітництва України та Польщі кількість громадян двох країн, на яких поширюється дія угоди про малий прикордонний рух, може бути збільшена до одного мільйона.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у понеділок, 19 січня, на прес-конференції після завершення українсько-польських міжурядових консультацій під головуванням Глави Уряду України та Голови Ради Міністрів Польщі Еви Копач.

Він нагадав, що відповідно до чинної угоди близько 150 тисяч громадян Республіки Польща та України можуть вільно пересуватися через українсько-польський кордон на підставі угоди про малий прикордонний рух: «Ми вважаємо, що можемо збільшити таку кількість громадян до мільйона».

Під час українсько-польських міжурядових консультацій були також обговорені питання освіти, науки та гуманітарного співробітництва. Глава Уряду України відзначив важливість пропозиції польської сторони щодо нових стипендій цих програм для українських студентів.

Арсеній Яценюк повідомив, що оборонні відомства України та Польщі провели консультації щодо військово-технічного співробітництва: «Військово-технічне співробітництво є предметом окремої уваги і окремим пріоритетом в наших двосторонніх відносинах».

Прем'єр-міністр України також відзначив технічну і практичну допомогу Польщі в питанні політичної та бюджетної децентралізації: «Вважаю, що саме польська модель є найбільш прийнятна модель системи державного управління для України».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ