Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Манекени-патрульні навряд чи вплинуть на дисциплінованість водіїв маршруток

Через суттєвий брак кадрів Державна автоінспекція минулого тижня розпочала реалізацію цікавого проекту — розміщення на автошляхах держави манекенів патрульних служби ДАІ. Однак, на думку міських чиновників, навряд чи таке нововведення може бути  ефективним для дисциплінування водіїв міського пасажирського транспорту, що курсує Львовом.   
«Мені здається що за такі манекени можуть постояти день-два, а потім водії до них  звикнуть і ніяк не будуть реагувати. Думаю, що у місті навряд чи така практика була б ефективною, інша справа — на міжміських трасах» — зазначив у коментарі «Гал-info»  Голова Галицької районної адміністрації  Іван Лозинський На разі ніяких пропозицій до голови Галицької районної адміністрації міста Львова щодо встановлення манекенів-патрульних не надходило.
  Натомість начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Микола Шкурган вважає манекенів хорошим нововеденням.
«З досвіду Польщі,  де є манекени працівників поліції, маємо досить хороший результат. Коли їдеш в нічний час не можливо розрізнити чи це  дійсно поліцейський, чи це манекен. Я думаю що у Львові і в області можна буде говорити про використання такої практики — це дисциплінує водіїв, затягує учасників дорожного руху «у ручне гальмо» і сприяє збереженню людських життів» — зазначив «Гал-info» Микола Шкурган.
Найбільшим порушенням, що допускають водії на автошляхах Львівщини це перевищення швидкості, яке в більшій мірі є причиною летальних наслідків ДТП.    
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ