Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Марек Сівець: 2020 рік для України є шансом вступити в ЄС

2020 рік для України є колосальним шансом для України приєднатися до Європейського Союзу. Про це на зустрічі із студентами ЛНУ ім. Івана Франка заявив заступник голови Європарламенту Марек Сівець.
За словами Марека Сівця, громадяни Польщі перед вступом в ЄС також багато дискутували: „Було багато партій, які категорично виступали проти вступу, апелюючи до того, що їхні підприємства не зможуть конкурувати із європейськими, і зрештою, через нерентабельність зазнають краху. Насправді, цього не трапилося, і за статистикою, більшість поляків сьогодні задоволені своєю приналежністю до європейської спільноти” – повідомив Марек Сівець.
На його думку, Україна не використовує усі свої шанси та свій потенціал.
„Якщо запитати німця чи француза, чи бажають вони бачити Україну в Європі, вони скажуть „Ні”. Але коли запитати, чи хочуть вони приєднати до себе великий культурний край, думаю, ви отримаєте позитивну відповідь”, – говорить заступник голови Європарламенту. За його словами, Євросоюз може спонсорувати візи та іноземні інвестиції в Україну, проте 95% успіху залежить від самих українців. Першим сертифікатом прав Марек Сівець називає вступ у НАТО, який надасть відчуття захищеності пересічним громадянам.
„Проте не майте ілюзій щодо ЄС. Перш за все, це велика праця людей та інституцій, це засади солідарності і поваги до слабших за себе” – говорить Марек Сівець.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ