Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Маріуполь, Дніпропетровськ та Львів приєдналися до протесту проти "виборів"

У Маріуполі, Дніпропетровську та Львові відбулися акції проти "виборів", які 2 листопада проводять терористи ДНР та ЛНР.

Так, у Маріуполі більше сотні людей влаштували мітинг на підтримку збереження єдності України. Учасники акції протестували проти так званих виборів у "ДНР". Про це повідомляють журналісти "Громдаського Донеччина".

Основне гасло акції – "Донбасс не голосует — Донбасс протестует!". Мітингувальники вийшли на площу з національними прапорами.

У Львові з півсотні переселенців з Донецької та Луганської областей долучилися до всеукраїнського марафону "Український Донбас проти терору". Вони протестували проти так званих "виборів" у контрольованих проросійськими сепаратистами частинах українського Донбасу.

За словами організаторів, їх попросило вийти на вулиці українських міст донецьке підпілля, щоб висловитися проти виборів, продемонструвати єдність з Україною і створити альтернативну картинку для російських ЗМІ.

Учасники протесту тримали у руках плакати з написами – "Донецьк – мій дім, Україна – батьківщина", "Донбас – це Україна, ми обираємо мир і проєвропейське майбутнє", "Ми – луганці, і ми не голосуємо 2 листопада", "Ми не вибираємо окупацію".

У своїх виступах переселенці говорили про те, що люди, які залишилися на окупованій території  – заручники у своєму місті, що вони вперше об’єдналися, щоб сказати львів’янам, що донеччани і луганці – українці, і Донбас – це Україна, що на окупованих територіях проживає багато українських патріотів, що вони не голосують 2 листопада, бо не визнають цих виборів і уряду "ДНР" і "ЛНР".

Фото - krymr.org

У Дніпропетровську  переселенці з Донбасу також  закликали ігнорувати псевдовибори у ЛНР та ДНР.

"Ми хочемо продемонструвати, що в Донецькій і Луганській областях дуже багато патріотів і ми хочемо жити в Україні, хочемо повернутися додому в український Донбас. Ми не будемо голосувати на псевдовиборах і підкорятися уряду "ДНР", - зазначила переселенка з Донбасу Дар’я Кропива.

Активісти зазначають, що вони самоорганізувалися не тільки для проведення цієї акції, а й для того, аби спробувати згуртуватися для організації подальшої спільної діяльності переселенців.

Фото - "Днепропетровская панорама"
 

Марафон "Український Донбас проти терору" запланований у восьми містах України, де живуть переселенці, – окрім Львова, заходи відбуваються у Києві, Дніпропетровську, Маріуполі, Івано-Франківську, Черкасах, Слов’янську і Запоріжжі.

Джерело відео - Громадське Телебачення Донеччини, Радіо Свобода 

Українська правда


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ