Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Маркевич остерігається "помсти" Димінського?

Прес-служба Футбольного клубу "Металіст" від імені керівництва клубу поширило заяву, у якій звинуватило почесного президента ФК "Карпати" Петра Димінського у намаганні "помститися" головному тренеру «Металіста» і національної збірної Мирону Маркевичу, який свого часу "привів львівський клуб до найвищих нагород за всю історію його виступів у чемпіонатах України".

Зокрема, у заяві сказано:

"Керівництво ФК «Металіст» висловлює своє глибоке обурення брудними звинуваченнями, що прозвучали вчора на адресу нашого клубу з боку керівництва ФК «Карпати».

Загальновідомо, що ФК «Металіст» протягом усієї своєї історії завжди сповідував і відстоював принцип чесної гри як на футбольному полі, так і за його межами. Футболісти, тренерський штаб, адміністрація клубу - ніколи не йшли на угоду з совістю і не порушували етичні норми професійного футболу. Ми не вважаємо за можливе обманювати вболівальників, які приходять на трибуни, щоб насолодитися справжнім футбольним поєдинком, а не його імітацією. І для колективу ФК «Металіст» не має значення: це рядовий матч внутрішнього чемпіонату, міжнародна зустріч або навіть знакова гра в рамках церемонії урочистого відкриття стадіону. Кодекс fair play для нас - не формальність, а моральна і людська позиція кожного гравця і співробітника ФК «Металіст». З повагою ставлячись до вболівальників, до своїх суперників і всієї футбольної громадськості, клуб ніколи не вступав в так звані «договірні» стосунки зі своїми супротивниками. Результат будь-якого матчу ми вирішуємо на полі, а не в кулуарах.

Тому наполягаємо на тому, що наклеп на адресу нашого клубу є наслідком давнього конфлікту між Петром Димінським, президентом львівських «Карпат», і Мироном Маркевичем, головним тренером «Металіста» і національної збірної. Демарш керівництва ФК «Карпати» - не що інше, як груба провокація і безпорадна спроба пана Димінського помститися людині, яка свого часу привела львівський клуб до найвищих нагород за всю історію його виступів у Чемпіонатах України. Шкода, що, незважаючи на небажання Мирона Богдановича продовжувати конфлікт, його кривдники як і раніше в безсилій люті намагаються тим чи іншим чином зганьбити самого Маркевича і наш клуб, який став для нього рідним.

Керівництво ФК «Металіст» з усією відповідальністю заявляє, що будь-яка інформація, що стосується участі нашої команди в «договірних» зустрічах, - це нахабна брехня і наклеп. Ми будемо всіма силами захищати добре ім'я, честь і гідність нашого клубу в будь-яких інстанціях: від органів футбольного правосуддя до Генеральної прокуратури України. І будемо наполягати на грошової компенсації морального збитку, нанесеного футбольному клубу «Металіст» керівництвом ФК «Карпати». Якщо хтось не розуміє, що у футбольному світі потрібно вести себе цивілізовано, з такими суб'єктами ми будемо розмовляти єдиною зрозумілою їм мовою - мовою грошей. І карати рублем!

Настав час покласти край свавіллю, безвідповідальності та безкарності. Український професійний футбол має жити по честі і совісті і не залежати від примх дрібних капосників. Тому гравці, співробітники і вболівальники нашого клубу вірять, що і Федерація футболу України, і правоохоронні органи дадуть відповідну оцінку заявам і діям керівництва ФК «Карпати».

Прес-служба ФК "Металіст".

Нагадаємо, що 1 лютого під час засідання виконкому ФФУ Григорій Суркіс повідомив, що ФК "Карпати" подав до Федерації відеозапис, де "гравець команди повідомляє про те, що матч з "Металістом" був договірним".

Відтак, генеральний директор ФК «Карпати» Ігор Дедишин прокоментував заяву президента Федерації футболу України Григорія Суркіса щодо договірного матчу між «Металістом» та «Карпатами»: 

- Справді, на початку року ФК «Карпати» надіслав на ім`я першого віце-президента ФФУ Олександра Бандурка і голови комітету з етики і чесної гри Ігоря Кочетова такий запис. За підсумками внутрішнього службового розслідування, що було проведено після підозр щодо перебігу згаданого матчу, ФК «Карпати» звернувся до найвищої футбольної інстанції країни з метою подальшого з`ясування обставин цієї справи" 

- Про який саме матч ідеться?  

- Наразі в інтересах розслідування жодних дат та прізвищ не називатиму. Скажу лише, що йдеться про період часу до того моменту, коли команду очолив Олег Кононов. А гравець, звісно ж, за наш клуб уже давно не виступає. Наголошую: фактично мова не про нечесну гру з боку футбольного клубу «Карпати», що неможливо в принципі, а про підкуп окремих гравців «Карпат» безпосередньо з боку представника команди-суперника.  

- На яку реакцію ви очікуєте після озвучення цієї заяви?  

- Як ініціатор розслідування, ФК «Карпати» прагне подолання корупційних явищ в українському футболі і дотримання правил fair-play. Водночас, як постраждала сторона, сподіваємось на детальне розслідування інциденту, внаслідок чого буде покарано фігурантів цієї справи – як нечистих на руку гравців, так і ділків-функціонерів, що паплюжать реноме нашого футболу.   

- З ваших слів випливає, що ФК «Карпати» став заручником кулуарних домовленостей…" 

- Так, ще раз наголошую, що у цій справі наш клуб – виключно постраждала сторона. Адже недарма ми з власної ініціативи подали матеріали і звернулися до ФФУ. Запевняю, якщо у вболівальників й існують підстави хвилюватися, то аж ніяк не у львівських.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ