Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Маркіян Лопачак пропонує заборонити проведення святкувань на території Львова у скорботні дні

Секретар Львівської міської ради напередодні прокоментував гучну вечірку “голодна туса”, яку у Львові влаштував блогер Олександр Заліско,у день пам'яті жертв Голодомору.

"Не буду вдаватися у глибоку етичну оцінку (моральну вбогість всього цього дійства свідома частина суспільства вже оцінила).

Скажу про те, як не допустити повторення.

Всього лише призупинити діяльність Будинку вчених – не вихід. Це не гарантує, що завтра у цьому приміщенні або де-небудь в іншому закладі в іншій частині держави те саме не повториться. Потрібні конкретні дієві механізми. Ось, що я пропоную.

ПЕРШЕ. Заборонити проведення святкувань на території Львова у скорботні дні.

Для комунальних установ таке рішення має бути безальтернативним. З приватними – треба провести роз‘яснювальну роботу, рекомендувати також дотриматись заборони.

Щойно на сесії Львівської міської ради депутатський корпус затвердив відповідне протокольне доручення виконавчим органам.

ДРУГЕ. Треба встановити КРИМІНАЛЬНУ відповідальність за заперечення Голодомору і за наругу над пам‘яттю жертв геноциду.

Відповідний законопроект «Свобода» вперше реєструвала в парламенті ще у 2013 році. Але ні тодішня влада Януковича, ні їхні наступники так і не спромоглися цю іцініативу підтримати. Зараз, на хвилі розголосу в ЗМІ, з’явилась можливість це виправити.

Тому на наступне засідання на розгляд колег-депутатів також пропонуватиму звернення до президента, прем‘єр-міністра та голови ВРУ з вимогою внести відповідні зміни до Кримінального кодексу України.

Паралельно – зареєстрував петицію до президента з такою ж вимогою (посилання залишив у коментарях і вас закликаю підтримати – треба зібрати всього 25 000 підписів).

Сподіваюся, доведемо це до завершення.

Якщо не працює совість, то працювати повинен закон", - зазначив Лопачак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ