Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Маршрутки в обмін на сміття: самбірські перевізники повернулись на Приміський

Вчора, 3 лютого, в межах засідання Асоціації місцевих рад Львівщини міський голова Самбора Юрій Гамар зустрівся із мером Львова Андрієм Садовим. У розмові йшлося про дозвіл на доїзд маршруток Самбірського напрямку до залізничного вокзалу у Львові, повідомив власкор Гал-інфо у Самбірському районі.

Нагадаємо, що влітку 2016 року цим маршруткам дозволяли доїзд лише до торгового комплексу "Метро". Це спричиняло великі незручності для мешканців трьох районів: Самбірського, Старосамбірського і Турківського. Водночас від переповнення міських маршруток потерпали й самі мешканці Львова.

Мер Самбора Юрій Гамар розповів журналісту Гал-інфо, що завдяки консолідованій позиції мерів Рудок, Самбора, Старого Самбора і Турки вдалося попередньо домовитися про доїзд маршруток до Приміського вокзалу у Львові, що є прийнятним для пасажирів.

Голова Самбірської районної  ради Віталій Кіак каже, що районна рада також звернулася з цього приводу  до голови ЛОДА Олега Синютки та доручила займатися цією проблемою депутату райради, директору Самбірського АТП Івану Романяку.

Водночас Юрій Гамар пояснив, що для остаточного рішення потрібно час для узгодження позицій всіх зацікавлених сторін: місцевих рад, Львівської міської ради та перевізників.

Нагадаємо, що невдоволені пасажири та перевізники вчиняли кілька акцій протесту з цього приводу, перекриваючи дороги на в’їзді до Самбора і Старого Сабора.

Також слід нагадати, що Самбір двічі допомагав рятувати Львів від сміттєвого колапсу. Останній раз суттєво, прийнявши на своє сміттєзвалище 400 тонн  ТПВ. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ