Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Марина Порошенко вшанувала пам’ять Тараса Шевченка в рідному селі поета на Черкащині

9 березня з нагоди 205-річчя з Дня народження Тараса Шевченка дружина Президента України Марина Порошенко вшанувала пам’ять Великого Кобзаря на малій батьківщині поета – в селі Моринці.

Перша леді разом із місцевими мешканцями поклала квіти до пам’ятника Шевченку.

За словами дружини Президента, уже понад двісті років постать Кобзаря об’єднує українців, а його пророчі поетичні слова стали для нашої нації дороговказом до волі й державної незалежності: "Шевченко повернув українцям історичну пам’ять, розбудив національну свідомість і надихнув на боротьбу. І щороку вшановування пам’яті Тараса Григоровича – це прояв  всенародної любові та поваги до геніального поета й художника України, визнання його життєвого і творчого подвигу, - сказала Марина Порошенко.

У рідному селі поета дружина Президента запалила свічку пошани та пам’яті у каплиці на території Моринського меморіального комплексу Національного заповідника "Батьківщина Тараса Шевченка.

Також із нагоди роковин Великого українця Перша леді відкрила та оглянула виставку робіт українських художників-ілюстраторів "Кобзаря" в Національному заповіднику "Батьківщина Тараса Шевченка".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ