Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Марина Порошенко взяла участь у відкритті соціальної фотовиставки «Я бачу світ серцем»

Дружина Президента України Марина Порошенко взяла участь в офіційному відкритті соціальної фотовиставки Яни Щербакової «Я бачу світ серцем», присвяченої проблемам сімей, які виховують дітей з особливими потребами. На урочистому відкритті були присутні батьки та діти, які є головними героями цього фотопроекту. Повідомили в прес-службі Президента України.

У вітальному слові пані Марина наголосила на важливості цього заходу для українського суспільства: «Це не просто фотовиставка, це – фотолітопис життя без прикрас. Ми повинні використовувати всі можливості, щоб привертати увагу суспільства до родин, які виховують особливих дітей. Перед нами – дев’ять життєвих історій, вісім сімей, кожна з яких має свої проблеми, радощі та мрії. І завдяки силі мистецтва сьогодні ми можемо відчути їхні емоції та переживання», - зауважила Дружина Президента.

Фотовиставка розказує про життя сімей, з якими фотограф провела по декілька днів, аби зануритись в атмосферу їх повсякденного життя, та висвітлити його через фотографічне мистецтво. «Основна ідея фотопроекту: показати, що інвалідність – це життя, тільки з іншим ритмом та режимом, але так само щасливе, емоційне, наповнене змістом і ціною кожного моменту», - розповіла фотограф.

За словами Костянтина та Катерини Чибізових – батьків 10-річного  Микити, у якого лікарі кваліфікували рідке генетичне захворювання, – син навчив їх найважливішим речам у світі –  смиренності, милосердю та любові.

Організатор виставки та керівник громадської організації «Бачити серцем» Олеся Яскевич зазначила, що цей проект має привернути увагу суспільства до того, що в Україні діти з важкими комплексними порушеннями позбавлені можливості спілкуватися з однолітками, отримувати навички та знання, які могли б стати їх професією або заняттям у житті.

Марина Порошенко підкреслила, що питання соціалізації особливих дітей є одним з пріоритетних напрямків її діяльності як Дружини Президента: «Найголовнішою проблемою для людей з обмеженими можливостями є навіть не фізичні бар’єри, а проблема сприйняття суспільством. І дуже важливо, аби всі ми в своїх думках та діях були толерантними та небайдужими до чужого горя!»

На завершення пані Марина разом із 8-річною Олександрою Колєсніковою, яка стала обличчям фотовиставки «Я бачу світ серцем», наклеїли першу наліпку у вигляді серця на стенд – як ознаку підтримки дітей з особливими потребами.

У заході також взяли участь уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, а також представники громадських організацій, культурні та громадські діячі.

Фотовиставка «Я бачу світ серцем» буде відкрита до 17 листопада за адресою: Київ, вул. Набережно-Лугова, 8, 4 поверх, студія IZONE.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ