Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

Машину "Правого сектора" ледве не розстріляли армійці 95-ї бригади

Машину ДУК-інфо щойно намагалися розстріляти військові із 95-ї бригади, поблизу с. Новоселівка. Були зроблені вистріли по машині наших журналістів, також їм перешкоджають знімати.

Якби не допомога дружнього батальйону "Кривбас", який дислокується неподалік, конфлікт міг вийти з-під контролю.

Журналістська група ДУК-інфо на чолі із керівником ДУК-інфо Аллою Мегель продовжують знаходитися на блок-посту, намагаючись отримати відповідь на одне-єдине питання: на яких підставах військові відкрили вогонь без попередження в бік мирних неозброєних людей, котрі не несли для них загрози на території, що знаходиться глибоко в тилу, де не ведуться військові дії. Звук пострілів зафіксовано технікою.

Безпеку співробітників ДУК-інфо забезпечуються бійці із дружнього батальйону "Кривбас".

Військового, котрий, власне, і відкрив вогонь терміново відвели з блок-поста, начальник блок-посту до групи ДУК-інфо не виходить і пояснень давати не бажає.

Командир Корпусу ДУК ПС телефонм тримає постійний зв'язок із нашими інформаційниками для контролю ситуації.

Станом на 22-20. На блокпост прибув комбат 13-го батальйону 95-ї бригади, який виявив бажання розібратися в ситуації. Бійці з блокпосту вишикувані, їм дан наказ розрядити зброю. Очікують на прибуття місцевої міліції.

Версія військових з блок-посту: колектив ДУК-інфо відмовився відкрити багажник, коли зупинився на блок-посту. Даний факт не відповідає дійсності, оскільки, такого наказу наші люди не отримували, навпаки, їм було дано дозвіл проїхати блок-пост взагалі без зупинки і досмотру. Вся ситуація зафіксована на відеокамеру і дуже схожа на провокацію.

На даний момент, крім військових, на блок-посту залишаються троє співробітників ДУК-інфо і з ними двоє журналістів Ю Луканов та Б. Росинський, котрі є свідками усієї ситуації.

Сектор Правди

Також версією подій поділився на своїй сторінці у Facebook Олексій Мочанов.


Комкор друже Летун трохи не разобрался и погорячился,выложив одну из трактовок как свершившийся факт.Я тщательно изучи...

Posted by Alex  Mochanov on 30 квітня 2015 р.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ