Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Масовий терор як засіб державного управління в СРСР – книга онлайн
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Масовий терор як засіб державного управління в СРСР – книга онлайн

Вийшло друком чергове видання доктора історичних наук Сергія Білоконя, керівника центру культурологічних студій при відділі новітньої історії та політики Інституту історії України НАН України: Білокінь С. Масовий терор як засіб державного управління в СРСР. 1917–1941 рр.: джерелознавче дослідження

Видання викриває та демонструє на загал засоби й механізми більшовицького терору в період Розстріляного відродження та боротьби за самостійність України. Це історія нерівного, драматичного і навіть трагічного протистояння інтелектуальних еліт і представників радянської держави та правлячої партії, які прагнули підпорядкувати або ж знищити все, над чим не мали контролю, ‒ мистецтво, науку, пам’ятки історії ‒ увесь культурний світ разом з його творцями й захисниками.

Книга складається з трьох великих розділів, присвячених владі та механіці державного масового терору в СРСР, справі "Спілки визволення України" й перспективам її дальшого вивчення, різним питанням застосування управлінчої інформаційної системи, а також містить історіографічний та джерелознавчий огляди, додатки, іменний покажчик.

Ознайомитися з повним змістом видання і переглянути його повнотекстову електронну версію можна за посиланням.

Ця публікація є другим, виправленим і доповненим виданням однойменної ґрунтовної праці С. Білоконя, виданої 2016 р., перша частина якої вийшла друком ще у 1999 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ