Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Матері, яка занедбала двох дітей, загрожує до 2 років неволі

Прокуратурою області скеровано до суду обвинувальний акт відносно 29-річної чернівчанки за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 164 КК України (злісне ухилення батьків від утримання неповнолітніх дітей, які перебувають на їх утриманні). Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Установлено, що обвинувачена вела асоціальний спосіб життя, проживала разом з двома малолітніми доньками, одній з яких чотири рочки, а іншій лише виповнився рік, у  приміщенні, яке зовсім не пристосоване для проживання. При цьому жінка щомісячно отримувала виплати державних соціальних допомог, однак кошти на утримання дітей не використовувала, а витрачала виключно на власні потреби.

Нагадаємо, що у жовтні 2017 року до поліції звернулась 52-річна місцева жителька та повідомила, що прихистила в себе двох малолітніх дітей, а їх мати  зникла, на телефонні дзвінки не відповідала, місце її перебування було не відоме.

Покинутих діток помістили спочатку до медичного закладу, оскільки у них були проблеми зі здоров’ям, а потім – до Чернівецького обласного будинку дитини.

Під час досудового розслідування також з’ясувалось, що це не перший випадок, коли діти залишались без нагляду.

За вчинене кримінальне правопорушення жінці загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до двох років. Наразі судом вирішується питання про позбавлення горе-матері батьківських прав.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ