Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майбутні офіцери продемонстрували високий рівень готовності до виконання обов'язків

В Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершується черговий цикл підготовки військовослужбовців сержантського складу, що мають вищу освіту, з подальшим присвоєнням офіцерського звання та направленням на укомплектування первинних офіцерських посад. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі Академії.

Пріоритетна увага спрямовувалась на набуття слухачами позитивного досвіду роботи з особовим складом, здобутого під час участі у антитерористичній операції на сході України. Тому до проведення занять були залучені науково-педагогічні працівники кафедри морально-психологічного забезпечення діяльності військ з числа офіцерського складу, які безпосередньо брали участь в АТО.

Під час проведення комплексної групової вправи на місцевості з позначенням тактичних дій, що стала екзаменом для майбутніх офіцерів, головна увага спрямовувалась на практичне відпрацювання основних елементів діяльності заступника командира підрозділу по роботі з особовим складом під час розташування на місці, здійсненні маршу та веденні бойових дій в обороні.

З метою формування умінь діяти в умовах раптової зміни обстановки, під час комплексної вправи майбутні офіцери приймали рішення та діяли за ввідними від керівництва навчаннями, основу яких складали реальні ситуації, що мали місце в АТО.

Проведений детальний аналіз персональних дій кожного зі слухачів дозволив оцінити рівень його професійного готовності та дати реальну оцінку.

Як зазначив начальник кафедри морально-психологічного забезпечення діяльності військ полковник Андрій Романишин, за результатами групової вправи усі слухачі продемонстрували належні знання та високий рівень готовності до виконання обов’язків на первинних посадах офіцерів по роботі з особовим складом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ