Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майбутніх журналістів позбавили творчого конкурсу на вступних іспитах

У зв’язку з новими правилами вступу у вищі навчальні заклади – зовнішнє незалежне тестування творчий конкурс на факультеті журналістики відмінено. Всього три іспити складатимуть абітурієнти для вступу на факультет журналістики: українську мову та літературу, історію України. Про це „Гал-info” повідомив декан факультету журналістики Львівського національного університету ім. Івана Франка Михайло Присяжний.
За новими правилами вступу творчі конкурси проходитимуть тільки у мистецьких закладах та закладах фізичного виховання, в яких прийматимуться сертифікати з загальноосвітніх предметів, українська мова та література – основні предмети, а творчі конкурси проводитимуть у закладах самостійно.
У Львівській академії мистецтв буде два вступних іспити: творчий конкурс, який включатиме композицію, рисунок, живопис та сертифікат з української мови та літератури. Критерії оцінювання та часові рамки виконання творчого конкурсу залишаться незмінними.
Як повідомив заступник відповідального секретаря приймальної комісії інституту фізичної культури Андрій Кухтій, творчий конкурс, як і колись, включатиме шість нормативів, що згруповані в один екзамен. Для абітурієнтів фізичного та спортивного відділів - по шість нормативів, на факультет здоров’я людини всього три зальні. В результаті зміни відбудуться тільки з прийомом загальноосвітніх предметів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ