Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Майдан – це не спосіб діалогу з владою, потрібна єдина позиція підприємців – Наталя Королевська

На сьогодні Майдан – це не метод роботи підприємців з владою. Підприємцям потрібно створити єдину площадку для конструктивного діалогу, донесення своїх законодавчих ініціатив. Таку думку сьогодні, 25 січня, під час брифінгу в ході Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу, яка відбувається у Львові, висловила народний депутат, голова Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталя Королевська.

«Підприємницький майдан 2010, – додала Королевська, – засвідчив, що бізнес уже не той, що буде повністю підкорятися владі. Сьогодні потрібен перший етап – дати владі свою єдину бізнес-позицію. Якщо влада неадекватна і не розуміє, щоб без розвитку підприємництва у нас країні не буде економічної безпеки, тоді як другий етап залишається спосіб Майдану, щоб бізнес міг доносити свої вимоги».

На думку депутатки, найбільша проблема сьогодні в тому, що влада намагається нівелювати свої економічні прорахунки тим, що хоче придушити економічно незалежних підприємців.

«Бо без умов для вільного розовику підприємництва ми не зможемо вистроїти сильну економіку», – каже вона.

Відтак, по всій країні відбуваються обговорення того, що необхідно ввести в законодавче поле і що потрібно зробити для того, аби закони виконувалися. «Ми будемо проводити обговорення, щоб на базі Ради підприємців при Верховній раді концентрувати максимально ефективних людей, працювати і формувати свою позицію», – додала депутат.

За її словами, Рада підприємців висунула ряд законопроектів. Це законопроект про спрощену систему оподаткування, закон про статус малого і середнього бізнесу, закон про ринки, закон про саморегулюючі організації, за яким держава повинна делегувати часчину своїх повноважень громадським організаціям, закони про державне і приватне партнерство. Також готується пакет поправок до Податкового кодексу.

«На площадці Ради підприємців сформовано пакет законопроектів, будемо запрошувати депутатів, і це теж буде тестом, як депутати, які виборцям говорять про любов до малого та середнього бізнесу, на ділі голосуватимуть за ці закони у Верховній раді», – говорить голова комітету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ