Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Майдан був дивом, – Ющенко

Президент Віктор Ющенко переконаний, що Майдан нікому не вдасться провести за гроші. Про це він сказав, виступаючи на урочистостях з нагоди Дня свободи, передає Українська правда.

"Майдан стояв не тільки за Ющенка. Український Майдан стояв за власну мрію. Емоційно він був, безумовно, дивом...Майдан не був ярмарком обіцянок і гасел. Багато хто це і досі не розуміє", - заявив президент.

"Саме тому Майдан ніколи і нікому не вдасться провести за гроші – що дуже важливо. Майдан був солідарним виявом нашої громадянської і національної позиції, чиїм головним носієм і двигуном виступала зростаюча середня верства", - вважає Ющенко.

Він переконаний, що "ніхто не зуміє применшити, принизити чи заперечити значення нашого Майдану".

"Його політичні і суспільні наслідки, безумовно, колосальні. Влада, яка не розумітиме суті цих процесів, неминуче отримає нові Майдани. Майдан не був протистоянням людей – я хотів би особливо підкреслити. Майдан був прагненням свободи", - сказав президент.

Ющенко вважає, що "якщо Майдан не здобуде свободи, він повториться".

Водночас він заявив: "Треба бути свідомими, що антидемократична реакція рівною мірою не ослабла".

"За останні п’ять років ми зупинили не одну загрозу узурпації влади в Україні нечесним бандитським способом, шляхом зговору, її консервації за найбільшими політичними "кланами", - заявив президент.

"Очевидно, такий тиск буде продовжуватися. І кожен наступний Майдан – це Майдан особистий: це – відповідальність кожного за те, що ти обираєш, яку систему цінностей, пріоритетів ти обираєш. І вже після цього – кого ти обираєш", - зазначив Ющенко.

"Найважливіше, на мій погляд, зараз – не обміняти свободу на мішок "добробуту", який щедро обіцяють ті, хто претендує на найвищу посаду в Українській державі", - вважає глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ