Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Майдан дав Януковичу кілька годин для звільнення затриманих активістів

Штаб національного спротиву дає владі декілька годин для того, щоб вона звільнила затриманих активістів Майдану. Про це заявив заступник керівника Штабу національного спротиву Сергій Пашинський 26 січня.

Він повідомив, що на сьогоднішній день згідно з офіційними заявами МВС тільки в Києві заарештовано 118 чоловік, в Черкасах – 58 чоловік.

 "Це дикі цифри! Люди вийшли на мирний протест, яких міліція з застосуванням тортур, зі знущаннями кинула за грати", -  зазначив Пашинський.

 За його словами, "ані Янукович, ані його оточення не розуміють настрою у суспільстві".

 "Ми вже не вимагаємо, ми інформуємо Януковича про те, що якщо зараз не почнеться процедура звільнення заручників, то український народ буде сам займатись антитерористичними операціями", - заявив нардеп.

 За його словами, на даний момент активісти Автомайдану та черкащани, які знаходяться на Майдані у Києві вирушають  до своїх земляків в Черкаси.

"Я персонально звертаюсь до губернатора Черкащини Тулуба – у нього є декілька годин, щоб звільнити заручників! Я персонально звертаюсь до Пшонки і до Захарченка: якщо вони зараз не почнуть процес звільнення заручників, то цей процес почне український народ", - додав він. 

Як відомо, 23 січня після перемовин з президентом Віктором Януковичем і лідерів опозиції Віталій Кличко заявив мітингарям на вул.Грушевського: "Янукович особисто пообіцяв - три дні, й усіх затриманих буде звільнено".

Джерело відео wwwintvua·

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ